Groepenkast vervangen

Als gediplomeerd elektricien is Ruud Stuivenberg volop gekwalificeerd om uw oude groepenkast te vervangen voor een nieuwe.

Misschien bent u aan het verbouwen en heeft u behoefte aan meer groepen. Of wellicht gaat u elektrisch koken, bijvoorbeeld met een inductieplaat en heeft u daarom een kookgroep nodig.
Ook wanneer u zonnepanelen laat installeren is het vaak noodzakelijk om een grotere groepenkast of zekeringkast te installeren.

Veel oude groepenkasten, in de volksmond vaak meterkasten genoemd, zijn nog uitgevoerd met ouderwetse zekeringen of smeltveiligheden zoals ze officieel heten. Niet alleen is dat onhandig wanneer er een zekering doorbrandt, ook zijn die kasten door de jaren heen vaak warm geworden, of zelfs heet, en is de bedrading inwendig aangetast. Door warmte raakt het kunststof aangetast en wordt hard en breekbaar. Dat kan gevaarlijke en brandbare situaties opleveren. Ook kunnen door een vochtig klimaat in uw woning de aansluitingen gaan oxideren.

Aangetaste bedrading in een kast die te warm is geweest. Deze bedrading kwam van de meter en is door de netbeheerder vervangen op onze aanwijzing.

Maar ook als u al een groepenkast heeft met zekeringautomaten kan het zijn dat die al zo oud is dat storingen beginnen op te treden en het nodig is om een en ander te vervangen. Vaak is het volledig vervangen van de groepenkast dan voordeliger dan nieuwe automaten plaatsen.

Laat daarom door Stuivenberg Klus en Advies uw groepenkast vernieuwen.
Wij zorgen voor een professionele vervanging en voeren de oude meteen voor u af.

Wij leveren standaard groepenkasten van Holec / Eaton maar kunnen ook de kasten leveren van andere merken zoals Hager, ABB en Schneider.
Afhankelijk van de ruimte die er in de meterkast is kiezen we in overleg met u een geschikte groepenkast die voldoende ruimte biedt voor het aantal groepen en andere componenten, zoals stopcontacten of bijvoorbeeld een beltrafo of tussenmeter.

We zijn zeer goed op de hoogte van de nieuwste technieken en de meest moderne apparatuur en kunnen u ook helpen bij het installeren van de diverse automatiseringsinstallaties.

Zoals u op deze pagina aan de foto’s kunt zien bent u bij ons aan het juiste adres voor alle denkbare groepenkasten, schakelkasten en randapparatuur. Zowel voor 1 fase aansluiting als 3 fasen aansluiting kunt u bij Stuivenberg Klus en Advies terecht. Ook wanneer u gebruik maakt van een noodaggregaat of wanneer uw installatie met relais aan- of af moet schakelen.

Onderstaande foto’s zijn van een ingewikkelde klus die ik tot een goed einde wist te brengen. Er was een tussenmeter geplaatst die het verbruik van een deel van de woning bijhield en die wilde de klant graag behouden. Ook werd er hier gebruik gemaakt van een noodaggregaat wanneer de stoom uit zou vallen. Deze standenschakelaar is in de nieuwe situatie blijven zitten. De tussenmeter was in de nieuwe kast ongeveer 6×4 cm.

Ook deze kast vervingen we, gedeeltelijk, voor een nieuwe en ook hier is de installatie zichtbaar opgeknapt.

Hieronder nog een aantal groepenkasten die door ons zijn geinstalleerd.

We installeren ook andere systemen waaronder omvormers en verdeelkasten voor zonnepanelen en windmolens.